Pui umplut cu legume si fructe picante

de laylalala in Pui, 20 Mai 2010 | 6936 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui ( de aprox. 1,5 kg )
  • Pentru marinata
  • 3 linguri praf de curry
  • 4 lingurite piure de usturoi sau usturoi zdrobit
  • 4 lingurite praf de ghimbir
  • 150 gr iaurt
  • sare si piper negru
  • 4 lingurite seminte de mac
  • 4 lingurite seminte de susan
  • Pentru umplutura
  • 2 linguri unt
  • 1 ardei iute verde, fara seminte, tocat
  • 2 lingurite praf de ghimbir
  • 100 gr ceapa, tocata marunt
  • 50 gr pesmet
  • 100 gr caise uscate, tocate
  • 50 gr stafide
  • 100 gr porumb boabe, scurse daca sunt din conserva sau decongelate daca au fost congelate
  • 2 linguri coriandru proaspat tocat
  • 2 linguri branza proaspata
  • 100 gr ciuperci, taiate marunt
  • 200 ml vin alb
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui umplut cu legume si fructe picante:

Pentru marinata, se amesteca usturoiul, curry-ul, ghimbirul si iaurtul intr-un castron mare si se asezoneaza dupa gust.Se macina semintele de mac si cele de susan intr-o rasnita sau intr-o piulita si se adauga in castron.
Se pune puiul in castron si se freaca bine cu marinata atat pe deinafara cat si in interior.Se acopera si se lasa la marinat in frigider peste noapte.

A doua zi, se readuce puiul la tmperatura camerei.Se incazleste cuptorul la 200ᵒC.
Pentru umplutura, se topeste jumatate din cantitatea de unt la foc potrivit.Se rumenesc in unt ardeiul iute, ghimbirul si ceapa timp de 3-4 minute, pana cand ceapa a devenit moale.

Se inglobeaza la ceapa rumenita pesmetul, stafidele, caisele si porumbul.Se rumenesc 5 minute, apoi se pun coriandrul, branza, ciupercile, sare si piper dupa gust.Se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Se umple puiul cu amestecul racit.Pentru ca umplutura sa ramana in interior, se leaga picioarele.

Se topeste 1 lingura de unt ramasa si se unge vasul in care se va coace puiul.Se pune puiul in vas si se acopera cu folie de aluminiu..Se pune la copt pentru 30 minute.
Se ia folia de pe vas si se toarna deasupra puiului si in vas 200 ml vin alb.Se mai coace 30-40 minute, stropind puiul frecvent cu lichidul din cratita.

Se serveste puiul stropit cu sos din cratita, astfel lichidul va fi absorbit de pui, daca puiul este fierbinte.Garnitura potrivita la acest fel este un pilaf simplu sau orez cu cardamon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui umplut cu legume si fructe picante" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui (papricas de pui)